Direct boeken

Blog

Zomerzin

Wat hebben we al een paar mooie weekenden achter de rug.

Ineens schijnt de zon op volle kracht en is alles wat je 's morgens aan trok te warm.

De kikkers in de poel zijn aan hun tweede leg begonnen en hippen vrolijk kwakend door het water. De vogels fluiten bijna oorverdovend.

Het fijne aan kamperen is dat je elk moment met mooi weer meepakt. Je bent buiten en leeft buiten. Gaat het regenen dan kun je schuilen en je weet meteen wanneer het weer is opgehouden en je weer naar buiten kunt. En als je het zo bekijkt dan vallen die slechte weersvoorspellingen eigenlijk wel mee.

Ik kijk nooit naar de weersverwachting. Ik kijk naar de lucht en de dieren. Je weet al snel of er slecht weer aankomt als de paarden beginnen te klieren en de varkens schrikachtig zijn. 

Afgelopen vrijdag ( het is nu woensdag) werd er gewaarschuwd voor erg slecht weer. Dit werd elke dag weer opgeschoven maar, zoals de weerman voorspelde "het komt er aan". Nu kun je daar op gaan zitten wachten en je maatregelen treffen, alvast in de "slechtweermodus" zoals ik die noem, maar dan had je nu al wel 5 dagen niet kunnen genieten van het prachtige weer dat het is geweest.

Om te kamperen moet je leven met de dag, of zelfs met het moment. Is het goed dan is het goed en wat komt dat komt. Dat zien we later dan wel weer.